Follow by Email

Thursday, February 18, 2016

peliks

time flies so fast. little did i know, today marks our last usrah. .

mixed feeling, everything cepat je berlalu mcm bullet train.

dgn umur aku yg dh nak masok 24 tahun ni insyaAllah. in japan aku selalu in denial nk ckp jugak aku still 23 kalo japanese tnye umo aku sbb xnk rase terlalu tua, tp kalo kt msia aku bangga ckp aku 24. sbb umo tu mak ayah ckp, dh bole kawen. bahahaha!


esok lusa, insyaAllah, amek flight balik malaysia. bole la nk jumpe umar, nk gigit umar, sume aku nk buat dalam masa yg same. puas la menatap wajah umar dlm phone, berkali2 repeat video umar yg sama and berlambak pulak tu dlm phone, haha. hari2 request nk facetime sbb nk tgok umar. smpai adek lelaki aku bengang kene pegang phone lame2 smbil aku facetime dgn umar. smua pasal umar. eeeeeeeeeeeeee geram!

whatever it is, sambung pd topik utama pulak.

today, i learned a lesson.
women cant make decision when they are having their period.

seriously byk kali jugak la rase bende nih. lame dah actually, tp u know la kan perempuan selalu emosi upside down. eventho aku realised bende ni lame dah, sometimes kecundang gak buat decision melulu. seriousla, sbagai perempuan, aku sndiri pon susah nk paham tabiat perempuan tu sndiri. aneh serious. tp tu yg buat wanita ni istimewa kot ea. teehee.

sbb aku tau sgt psl bnde ni, whenever kalo kwn aku came to me asking for opinion whether to do or not to do something, or when they have decided on doing something, tp blom buat lagi, aku akan tnye dlu, now tgh p****d x? seriously, senang nk detect kawan 2 aku yg buat decision pelik2 ni. mmg nampak sgt tgh wktu tuh. haih.

lepas tempoh tu, pompuan ni akan cepat2 come to their sense. haha. we often make huge mistakes during these 14 days or maybe less for normal type, and then we regret after that. when we actually realized, we simply laugh on that particular mistakes thinking that how on earth that we are able to make such ridiculous decision at that time. serious la, this happened to me byk kali jugak laa. unless i made huge mistakes then i would not laugh laa. sure la sdeh. knp laa melulu sgt buat decision ntah pape. sometimes serious la tak masok akal. weirdest creature on earth, it`s
-woman-

actually i wanted to write more regarding this, tpi rase mcm i should end my post smpai cnie dlu. wait until  i have more ideas to elaborate. sbb skrg dh pkol 2.15 am tp still jugak tgn gatal nk tulis something bfore masok tdo.