Follow by Email

Thursday, October 29, 2015

oh ye ke Senggugut?!

Salam wbt. hari ni nk crita pasal ape yg berlaku kt aku waktu kt aeon mall tadi. hari ni kelas x sekejam macam sem1 hari tu, sbb ade satu kelas je pagi 8.40 am till 10.10 am. cerita sikit la dlu ea pasal kelas haha sebelom proceed pada cerita yg satu lagi. actually acah je bulan october ni konon kelas hari selasa ade satu je. pada dasarnye mmg satu pon, tp starting from november dah ade lab balik, so berangan laa nk ade kelas satu je hari selasa. jadinya wktu yg aku ade ni sementara menanti end of this october, so ape lagi, pegi laa jalan2 lepas hbis kelas. tu la yg membawa kaki aku smpai ke aeon mall tuh. kalo sem1 dlu mmg harommmm nk menjejakkan kaki ke aeon mall wktu weekdays ni sbb biase kelas penuh. kalo xpenuh pon, ade lobang2 kt tgh2 tp kelas wajib amek utk sem tu adalah di penghujung hari. sigh***.oh yer lupe, hari ni kelas Organic chemistry atau dalam bahasa jepang nye, yuuki kagaku. walopun yuuki ni subject wajib amek, tp sebenarnye major course aku kt cnie adalah dalam bidang Inorganic chemistry atau dalam jepang Muuki Kagaku.

nak dipendekkan cerita, lps kelas aku pon bergegas balik ke rmh smula, nk amek purse. oh ya, aku jnis mmg x reti bwk purse pegi class sejak dari bangku skolah lagi. in fact aku xde purse yg tetap pon. smpai lah umur aku mencecah 20 tahun, wktu mula2 nk fly japan dulu. choudo the day before aku fly, mak actually aku pggil mak aku mummy kt rumah, sejak aku study jepang manja aku kt mak terover derhhh mcm aku lak yg bongsu, cis, mengada! kasi purse baru. dah masok 4 tahun usia purse yg mak aku kasi tu smpai skrg aku xtukar wlopun tmpt letak coin dye dh berlubang still gak gune woo. bkan sbb xmmpu nk beli yg baru, sbb purse tu mak yg kasi so ade sentimental value dye yg tersendiri. aku mmg jnis kalo brg mak ayah kasi serious syg aku kt brg tu xtau nk ckp mcm mane. smpai purse yg mak aku kasi ni pon, even coin aku selalu je hilang atau terjatuh ke dasar beg aku, smpai bila kt kaunter tu cashier kene tgu sbb aku dok korek2 celah mane dalam beg coin aku bersembunyi sbb yelaa purse aku kan berlobang, aku tetap gak gune. bkan purse belobang tu yg aku salahkan, coin tu yg aku salahkan hahaa!

sambung balik cerita**

jadi hari ni mokuteki terbesar nk pegi ke aeon mall adelah misi mencari jam g-shock frogman edition and beli tiket bas sbb this weekend ade program kt Nagoya insyaAllah.

wktu tgh jalan2 kt mall ni, azan kt phone bergema lak. bila dh bergema tu, aku mula rase bersalah nak teruskan perjalanan so i decided to find the safest place to pray. hehe. jawapannye adalah tempat menyusu anak. kt ctue laa tmpt aku slalu solat kt mall, sbb plg selesa and luas and takyah nk pretend as if kita nk try baju mcm aku selalu buat kt mall laen.hehe. jadi nk diceritakan lps hbis solat smua, ttbe aku dnga bunyi baby merengek kt luar. dah ade ibu dh siap2 tggu kt luar, mmg exactly luar pintu blik aku solat tu utk menyusukan anak dye. ya Allah, aku dalam tu rase bersalah nye bukan kepalang lagi, sbb dh menyusahkan ibu tu kene tggu turn kt luar smbil pujuk anak dye yg tgh merengek mintak disusukan. tapi aku rase awkward plak nk klua sbb xde bwak baby skali.. adoi!!!!!!!!!!! aku mula la gelabah, kang ape pulak ibu tu fkir ape aku buat kt bilik menyusu tu lame2. jadi aku mula la cari idea xnk awkwardkan diri sndiri bila klua dr blik tu. so jawapannye kene laaa buat ACTING sket.haha

so aku pura2 klua dari bilik tu smbil buat2 aku bru je lega lepas kene senggugut! ahahaha! sambil aku pura2 tahan perut tu, aku ckp mintak maaf kt ibu tu sbb bagi dye tggu lame2 pulak kt luar tu. kesian baby dye:(

sebenarnye sje je nk cerita bnde2 mcm ni. aha! actually byk je lakonan yg dh aku buat sbb nk pinjam tmpt kejap nk solat. kalo kt kedai baju laen cerita plak. yg tak tahan tu kene berlakon konon lame la nk membelek2 satu2 baju, pastu terrandom pilih baju ntah pape2 fashion sbb nk kene belakon pada mse yg sme nk kejar wktu solat satu cerita lagi. weeeee

p/s: actually xtahu feeling sebenar org sakit senggugut, sbb xpernah ade any experience regarding alahan tu. alhamdulillah! tp org ckp org senggugut ni senang nk beranak nnti. btol ek? soalan tu kte kasi kt gynae sekaliannn eaaa.

baeklah itu sahaja:)

oh yer crita kt atas ni aku bru selesaikan cerita nye mlm ni.actually incident ni berlaku berminggu2 lepas dah. lame cerita nih tersimpan dalam draft yer.

No comments:

Post a Comment

言いたい こと