Follow by Email

Wednesday, February 20, 2013

Senpais Farewell Dinner:)

Assalamualaikum wbt:) alhamdulillah,actually xptot buat post ni pd waktu kritikal mcm ni,as tomorrow,insyaAllah, i still have another paper to go, which is Japanese language exam:) but since the exam will be held for the three of us only, which is me,mazni and thanapat buranorm(foreign student from thailand), we're just gonna act cool:pp pape je la pkah kan:) hg mmg suke bajet relax skrg kan.. Esok gelabah nk hafal kanji bagai..:p

Ok, just to make this post simple and short, actually today ade farewell dinner utk senpai2 kami yg dah nak sotsugyou (graduate) this year. So ade la buat mkn2 sket:) and mlm ni brg2 hiasan and mknn sume sponsored by senpai2 3rd year kteorg. Senpai2 3rd year mmg sume mmg superb bab2 mknn. And kteorg pon dpt cute and nice goodybag as well.

To be frank, ttbe rse sdeh nk bagi senpai2 ni tinggalkn akita xlame lagi. Kalo xsilap, ade 14 of them yg akan graduate this year. And utk fiqah, dieorg mmg senpai2 yg sgt baek. Eventhough fiqah xdela rapat sgt dgn senpai lelaki, as mgkin dieorg segan nk ckp dgn fiqah la kot ea ( senpai perempuan yg ckp cmtu), so i consider that is very true la kot. tp senpai onna sume kteorg kamceng sgt2:'( since kteorg pompuan kt akita ni cume ade 13org je out of 47 of us yg ade kt cnie. Keluarga akita mmg happening sgt2:') i mean, mmg la kt akita ni, tarbiyyah nya blum meluas kalo nk dibandingkn dgn tmpat2 laen kt jepun ni, tp still, kte kene doakan la ea:) bersangka baek,insyaAllah!

Ble senpai2 yg akn graduate buat speech msing2 td, rase sebak terharu pon ade. Xtahu la knape. Mgkin sbb akn rse kehilangan la selepas ni kan. Ble fkir2 balik, mcm mane la aku kalo berada kt tmpt dieorg ni nnti? Hari ni maybe aku akn rase nk sgt cepat2 graduate, so that i can balik, and take care of my mom and dad.Tp ble dgr speech senpai, sumenye mcm berat hati nk tggalkn jepun. And some of them dh dpt job kt cnie. So all the best utk senpai2 yg akn bekerja di cni or for those yg akn back for good. And ade gak senpai kami yg akn melangsungkn perkhwinan xlme lagi:) so congrates jugak kak safiyyah:)

So fiqah, sementara msa msih ade ni, kene treasure btol2 stiap waktu yg ade kt negara org ni. Xkn sje2 Allah bagi fiqah study kt cnie, stdy chem engi dlm jepun yg mcm2 ragamnye, tunggang terbalik stdy, melainkan Allah dah tetapkan bermcm2 hikmah di sebaliknya. One thing la everytime fiqah rse give up nk stdy dlm japanese psl all those chemical stuffs yg smakin hari fiqah belajar, rse mcm semakin byk plak bnde bru yg kluar and certain things yg fiqah kdg2 xpham satu habuk, and it takes me sometimes a week to understand, whereas other people, i mean my japanese friend dh blh catch up dah:'( tp fiqah selalu bisik dlm hati that i just need to be husnuzon kt Allah. Mcm mane susah sekalipun, ingtlah, bahawasanya Allah tidak akn pernah walau sekalipun ingin menzalimi hambanNya. Sbb Allah itu MAHA PENGASIH. Dan Allah dh ckp dlm Al Quran, bahawasanya Dia tidak akn membebani hambanya melebihi ape yg mmpu ditanggung oleh hambaNya:') subhanallah:) sometimes fiqah xtahu nk ckp cmne, nk express cmne, how thankful i am to be borned as a muslim:') sujud syukur yg dibuat everytime slps solat pon xkn mmpu nk balas what Allah has given to me all this while. Mcm terlalu byk sgt2, smpai at one point, fiqah akn rse is Allah satisfied? For what i've been doing all this while? Am i really struggling for every single things that i do in my life for the sake of Allah? :'( ok, ini reflection utk mlm ni yer:) so, sblom sy terover excited plak nk menulis kt cnie, so let us end this post with some pictures of us during our senpais farewell dinner:)

Lets check it out:)
Ok, till then:) assalamualaikum:)