Follow by Email

Friday, January 4, 2013

Sweet talker?

Assalamualaikum wbt:)

Post kali ini pendek je insyaAllah:)

Entah sejak kebelakangan ni, mudah je org2 nk bercerita soal kisah cinta mereka kpdku~ aku mengerti mereka yg bercerita kpd ku masing2 mengharapkn cinta mereka adalah sesuatu yg diredhai Allah..aku cuba mendengar satu persatu cerita mereka, mendengar dgn penuh tekun. Aku percaya, mereka yg bercerita pastilah sudah meletakkan kepercayaan mereka kepadaku sblom mereka memulakan bicara tntg kisah kehidupan mereka..aku terharu plak ttbe~ terharu krn diberikan kepercayaan sebegitu. Pdahal usiaku msih muda, dan mereka yg berbicara dgn ku ada yg lebih tua drpd ku dan ada jua yg sebaya dan ada jua yg lbih muda..org ckp kalo bercerita dgn aku lbih senang. Sbb aku mcm bole bce je cerita dieorg dlm fikiran. Haha! Physcho sgt ke aku?! Hoho

Mcm2 gak cerita yg aku dgr.. Ngeh4:)

Oh, aku smpat berkata begini td,
"i dont believe in man without action..fiqah xcaye lelaki yg sweet talker.. Sbb kebanyakan lelaki yg sweet talker mse dlm perkenalan dgn kita, akn remain as sweet talker je at the end. Making a promise without action, is nothing.. Jd better jauhkn dr awl2 lagi.

Yes! Sbb ape? Org sweet talker ni pndai ckp je.. Kang ble kawen, kita rse cam mamat yg kte kawen hampeh kan.. Pastu menyesal xsudah.. Jd jgn la terpedaya dgn lelaki yg suke mengayat.. Action speaks louder than words okay!
So buktikan kalo u sungguh2 nk dptkan seseorg tu sbgai isteri kamu.. Chewahhh! Gtue haaaa..
Kalo seorg lelaki ikhlas nk kenal kte, bile knal trus approach mak ayah kte bukan..

Oh, fiqah pon mengharapkan akn ade lelaki yg hadir dlm hidup fiqah, bole approach mak ayah fiqah nnti sbb nk melamar aku nih. oh, ade ke yg sanggup mslhnye hoi fiqah?? Oh ye, hati aku bukan mudah cair pd lelaki.. Hmmm.. InsyaAllah.. One day mungkin?! Ameen..

Aku pon teringin nk ceritakan kisah cinta aku pd org:) haha! Tp aku nk Allah yg lakarkan kisah cinta itu utk aku terlebih dahulu..

Bercita2 tinggi nk jd seorg wanita solehah.. Ameen! :)

N aku xsbr nk bcekan surah yusuf, surah maryam, surah luqman, mase aku mengandung nnti! ( Oh ya mmg akn geli sket bce post ni kan, sbb nmpak cam mengada) InsyaAllah..Nk sgt anak2 blh jd soleh solehah. Tp sblom tu aku pon msti jd yg solehah dulu kan..:)

Eh, ini bukan angan2 habuk je.. InsyaAllah, akn aku kotakan.. Chewahh! Gtue haaa.. Tanpa angan2 xkn wujud impian kan..

Ok, waallahualam.. Tu sje yg nk dismpaikan.. Bagi yg masih mencari, bersbarlah menunggu jwpn drpd Allah.. Jom terlebih dahulu, sme2 perbaiki diri. Kata nk jodoh yg baek n soleh/solehah, so kte pon kene la jdi soleh/solehah dlu dok?:p

Salam wbt! ^^