Follow by Email

Monday, February 20, 2012

SAJE JE~:)

ASSALAMUALAIKUM...alhamdulillah..hari nie Allah msih memberikan ruang dan pluang utk trus menikmati alam ciptaan Allah..subhanallah~ hari nie post agak bersahaja...sekarang tepat pkul 7.49 pagi..ntah ttbe hati terdetik nk buat satu post pagi nie..barangkali rindu utk mencoret sesuatu yg bermakna dlm blog ana ini..nmun x kesampaian sejak akhir2 ini..alhamdulillah..sabtu, 18 FEB 2012, selesai prog Sora Ni Tobeyou..prog pre departure khas utk budak2 yg nk further stdy kt jepun..prog nie mmg fully sponsored by akak2 naqibah kteorg yg superb belaka.hanya Allah yg mmpu membalas jasa kalian...terharu sgt2..T.T..n after sora ni tobeyou, trus touch down utk daurah terakhir di bumi Malaysia sebelum berlepas ke bumi Sakura hujung bulan mac ini..arghh..berat nya hati utk meninggalkan insan2 tersayang di bumi Malaysia...one thing yg ana ckup terharu, Allah benar2 makbulkan doa ana..nk jd bz dgn bermcm2 aktviti dakwah dan tarbiyyah selepas selesainya exam monkasho Januari yg lalu..syukur sgt2..kdg2 takut tatkala semangat futur.namun Maha Suci Allah yg Maha Pengasih..tidak pernah walau sekalipun Allah mmbiarkan aku terkapai-kapai dlm kelemahan..sntiasa membrikan daku kekuatan..sungguh, ana tidak pernah merasa keseorangan..kerana aku punya Engkau ya Allah.. teringat kembali bait2 dalam buku "Cara Terindah utk Mati".."Siapa yg merasa kesedihan dalam hatinya, walaupun air matanya tidak keluar, syurga adalah untuknya Sekiranya ada antara kamu berasa mahu menangis, jangan tahan tangisan itu, Sekiranya tidak dapat menangis, rasakan dalam hatimu seluruh penderitaan itu. Berusaha menangis kerana hati yang keras ataupun yang tidak dapat menangis, hati itu dijauhkan daripada Allah SWT"..sungguh rasa sdih itu perlu kan..kdg2 ana selalu dilanda rasa sedih secara tba2. yg kdg2 ana susah utk mengertikan mengapa kesedihan itu dtg..setelah mndengarkan bait2 ni, hati ana mula jd tenang..sungguh, sedih itu punya makna..:)

Jodoh itu rahsia Allah bkan?:)..wahai hati, TENANGLAH.. sungguh, ana bersyukur atas apa yg telah Allah kurniakan kepadaku...di sebalik kesedihan ku, Allah selitkan ketenangan..insyaAllah..doa ini akan sentiasa mengiringi..kerna ku tahu, kekuatan doa itu pada hati hambaNya.ALLAH kuatkan daku dgn doa, dan aku mohon agar kekuatan ini dihembuskan juga buat dirinya...

insyaAllah..pemergian selama tempoh 5 tahun di Jepun, adalah satu tempoh utk ana mematangkan diri..insyaAllah, ingin menjd hamba ALLAH yg lebih baik, yg solehah..insyaAllah, Amin..

harapanku, moga tafsir itu mampu dimanfaatkan sepnuhnya..:).insyaALLAH...

insyaAllah, hari ni akan bertolak ke BTN sepang plak..utk 5 hari.huaaaaaaa..sdey nyer..nk xnak kene pgi jgk...walaupun sdey nk tgglkan Mahfuzah Zulkifli yg dah beberapa hari menemani ana saat2 akhir pengajian ana di sini...hari2 bersalaman dgn mahfuzah b4 fuzah g clas...rse cam ibu fuzah pon ade..but then, fiqah x kisah pon.in fact fiqah suke bgon2 pagi2 n bole hntr fuzah smpai kt muke pintu, n ckp " stdy leklok fuzah, assalamualaikum"..x susahkan fiqah pon, my dear mahfuzah..syg fuzah..sure nanges kt airport nnti..T.T..

syukran ya Allah..kerna Engkau kurniakan daku insan2 di sekeliling ku yg ckup membuatkan hati ku bahagia..

sungguh, aku menyanyangi mereka krn MU...

insyaAllah, setakat ini shj nukilan ana.walaupun cam xde tujuan sgt..tp ana tetap nk jgk smpaikan:)

assalamualaikum..:)

nota kaki: 
~akan bertolak utk i prokhas bersma budak2 AUSMAT jgk..hbes je BTN jumaat nnti, akan berangkat ke ampang pecah plak...insyaAllah..mengharapkan agar byk ibrah yg bleh diambil utk i prokhas fiqah yg terakhir nie...

~ beratnya utk ana menerima perpisahan ini...T.T

~ ALHAMDULILLAH..dh selamat jgk bergraduasi..16 FEB 2012 yg lalu..syukran buat ayahanda, bonda for the endless supports and du'a...:)

akan merindui kalian smua..T.T

Hadiah buat ayahanda dan bonda:)

NIHON NI IKOU!!!:)