Follow by Email

Monday, January 30, 2012

The longer you wait for something, the more you will appreciate it when you get it. Because anything worth having is worth waiting for.

Thursday, January 26, 2012

COMEL NYA MEREKA:)

ASSALAMUALAIKUM...alhamdulillah..msih jgk diberi kesempatan utk menulis satu lagi post kali nie...skrg waktu menunjukkan 7.41 pagi...with lebam di mata due to lack of sleep semalam..and then, rse sdeh semalam..hmpir2 tidak mampu melelapkan mata, nmun digagahkan jua utk tidur, krn khuatir kalau2 ngantok utk bgun sbuh nnti. hari ni hari ke-4 fiqah berada di rumah Uncle ana di Sg.Besi nie.. hari nie again, fiqah gagal nk bngunkan alia,,rsenye dah dua kali Alia pesan, kejutkan dye bngon subuh, but then everytime fiqah bgun subuh tue, rse berat hati plak nk kejutkan alia, sbb tgok dieorg sedap sgt tdur..maaf Alia dan Nina..anak Uncle ana nie, ade 4 org...Nina (10 years old), Alia (8 years old), Azim (6 years old) and Dina (3 years old)...sume kecik2 lagi..

alhamdulillah, xrugi gak ayah ana suruh ana stay kt cnie..pada mulanya, ana menolak nk stay kt cnie..sbb byk lagi urusan yg ana kene selesaikan kt shah alam tue..tp, last2 sbb ayah btol2 nk fiqah stay kt cnie ( ayah actually takot fiqah jd mumia kt akasia tue jer, sbb takot fiqah x klua g mkn:P), fiqah pon merelakan hati nk stay kt cnie..pling last ana stay kt rumah uncle ana nie, mse first2 ana msok intec dlu..kalo penah bce post ana yg dlu2, ana ade cter pengalaman ana bersma budak2 nie spnjg semggu ana bercuti kt cnie..alhamdulillah, 2012 ni Allah kurniakan lagi kesempatan bertemu dgn 4 siblings nie..

alhamdulillah jgk sepanjang 4 hari nie, ana belajar pakai full pakaian yg menutup aurat kt dalam rumah nie...rse nye,ana rse kekok jgk, sbb nie first time ana kene berhadapan dgn saudara ana sendiri, dalam rumah kene pakai tdung.kalo mse ana dtg kt cnie tahun 2010 yg lalu, ana xpakai pon..T.T..mse tue ana bkan fiqah yg mcm nie lagi..alhamdulillah, syukur Allah permudahkan nk jaga aurat kt dlm rumah nie..smpaikan Azim once asked me, mse tue nk g kt playground, mse tue ana tgh pasang stoking, " kak fiqah nie asyik2 pakai stoking"..mse tue ana mmpu tersenyum je..azim msih terlalu kecil utk memahami hakikat sume ini, bisik hati ku..insyaAllah..suatu hari nnti, Azim pasti tahu..Amin..

hari selasa yg lalu, Uncle Azmir ajak g berkelah..huaaa..sumpah, nie part nie best sgt2..rasenye nie first time, ana g berkelah kt semenanjung nie haaa...pada mulanya, ingtkan nk pergi berkelah kt pantai port dickson, tp due to certain problem, uncle switch to Hutan Lipur Sungai Congkak, Hulu Langat, Selangor..cnie pon best jugak..tp ana x sempat pon mrase mandi kt dalam air sungai tue.. bju and sluar extra sume da bwk da..tp ana lupe nk bwk stoking lebih..sbb kalo ana terjun dalam sungai tue dgn stoking ana, mochiron stoking  ana tue pon akan lecun sekali..so kalo balik nnti, x berstoking plak..hmmm..so ana batalkan niat nk mandi kt sungai tue..just maen kt tepi2 air tue je,..tgok these 4 siblings, excited glaaaa berenang ke sna ke mari..:).and satu lagi pengalaman bez kt cnie, ana belajar solat kt depan org.huee..nervous jgk la kot..sbb ana nie seorg muslimah..ttbe dalam kalangan org2 yg mandi manda tue, ttbe ana kluarkan telekung, then solat kt satu surau nie..yg mmg disediakn jugak kt ctue..tp surau tue xde dinding..just cam pondok biase je..lepas ana tggu satu jemaah laki nie hbis solat, ana pon amek turn nk perform Zohor prayer..alhamdulillah, Allah permudahkan..rse segan tue ade jgk, sbb rse cam ade org staring kt kte, tp solat kene ditunaikan jgk..with kesejukan kwsan tue, dgn kwsn hujan kt sekeliling, sudah ckup mmberi ketenangan buat si hamba utk menunaikan keperluan fardhu nya..terima ksih ya Allah..:)

alhamdulillah, hari ketiga ana berada d cnie, Alia, Nina, Azim dan Dina ikot ana solat sekali..mse hari first ana kt cnie, dieorg xikot ana perform solat skali...mgkin sbb mlm sebelum tue, ana sempat buat mini  Journey to The Hear After utk dieorg..;Pp..smpat kasi dioerg tgok vid gambaran syurga and hari kiamat cmne mlm sebelum tue..tup hari ketiga tue,alhamdulillah dr solat zohor smpailah solat isya' kteorg solat sme2..exception for solat subuh..maaf Alia and Nina ( akak xsmpai hati tgok korg..nyenyak sgt tdo)..actually, Alia ade ajak g surau berdekatan.bole buat solat jemaah sme2,,since surau tue bole la tahan dekat jgk jaraknye,.melihat kesungguhan dieorg, ana pon berstuju la...tp semalam, due to dieorg kene pergi mengaji dlu, then smpai2 rumah dah x sempat nk solat berjemaah kt surau, kteorg pon perform solat kt rumah je..so sweet of you Alia, Dina, Nina and Azim, smpai lari2 msok rumah nk cepat2 ajak akak g surau.tp unfortunately, xsempat..tp .insyaAllah, hari nie, kalo korg bole perform mse clas mengaji, n ckgu kasi balik awl, then kte bole cepat2 lari g surau..ok?! ;)..syg korg!!!:)

semalam jgk, ana sempat bce al Mulk sme2 ngn Alia dan Dina..seriously, anak2 buah ana nie semangat sgt2..b4 tdo, amek wudhuk dlu, then salam mak ayah before tdo..then, together recite Al Mulk..and ana sempat kasi Nina utk bce tafsir Al Mulk..mgkin tu satu pengalaman bru buat Nina semalam..:)..

alhamdulillah, Dina pon xbole ngam dgn fiqah..x nanges2 lagi cam 2 tahun yg lepas ana bertandang kt rumah nie...

something yg ana belajar sepanjang 3 hari ++ kt rumah nie is that, budak2 hati dieorg sume msih pure lagi..senang utk dibentuk kalo kte tahu caranya..kene belajar mendekati hati mereka..bru mereka tertarik nk mendalami agama..kan?..hmm..ana x salahkan parents dye jugakk..sbb uncle ana seorg mualaf..and msih dlm tempoh belajar mendalami agama..insyaALLAH, ana yakin suatu hari nnti, Alia, Dina, Azim and Nina, sume bole jd anak2 yg soleh dan solehah..Amin..akak sentiasa akan doakan tue utk korg...insyaAllah..

huuuu..only if Alia, Dina , Azim dan Nina bole bce post nie...huuu..akak sdey nk tggalkan korg..esok akak dh  balik shah alam dah...insyaAllah, ade bnde lgi akak kene settle awl kt sne..hari nie, akak bwk korg g solat berjemaah kt surau ea...insyaAllah..and Alia, nnti akak bgonkan Alia subuh sme2 dgn akak ea...insyaAllah..:)

AKAK SYG KORG SGT2....T.T..nape sebak sgt nie..homesick bertandang semula~ :(

insyaAllah...sekian..wassalam...:)

BERKELAH:)

DINA, ALIA, NINA

AZIM YG HENSEM

WORD OF THE DAY 
MOCHIRON = SURELY, OF COURSE


p/s: dlm kesempatan nie jgk, ana nk mntk maaf atas kesilapan ana kpd yg disakiti..my bad actually, seriously..since post nie dinukilkan dlm keadaan ana sdeh memikirkan hal itu, insyaAllah..belajar utk memahami itu yg psti...asif jiddan..T.T

Monday, January 23, 2012

ALHAMDULILLAH...yume ni mo omowanakatta!!!:)

ASSALAMUALAIKUM...syukur yg x terhingga ke hadrat Ilahi atas segala limpahan nikmat jua rahmatNya..alhamdulillah, subhanallah~..masih dikurniakan kesempatan utk menulis satu lagi post kali ini..alhamdulillah.tanggal 20 januari 2012 yg lepas, alhamdulillah, syukur yg x terhingga ana ucapkan pd Ilahi, atas  nikmat kejayaan yg telah dikurniakan Nya buat 58 ORANG PELAJAR KOLEJ TEKNIKAL JEPUN (KTJ)..alhamdulillah, zenin Nihon he ikeru!!!:)))..seriously, ana sendiri sukar utk mempercayainya..apatah lagi,ble membayangkan x lame lagi ana akan meninggalkan bumi Malaysia..insyaAllah, akan menyambung perjuangan bersama shbt2 yg laen di Bumi Sakura yg sudah lame kami nntikan..InsyaAllah..permudahkanlah urusan kami ya Allah..Amin.. dlm post yg dtg nnti ini, insyaAllah, akan ana ceritakan serba sedikit ape yg berlaku sepanjang tempoh 3 minggu terakhir sebelum menjelang Monkasho shiken smpailah the day ana dapat result..sob3.:)


Sebelum tue, nk ucap trime ksih byk2 kt parents and also my siblings...hari2 ble fiqah call ibu and ayah, sumenye pasti akan diakhiri dgn kata2 semangat dan pastinya satu doa yg sgt jitu buat seorg anak utk meneruskan perjuangan..and Aziz, hontouni my beloved brother, selalu ckp hari2 dye doa utk kakak dye..and he even told me that, dye pnjangkan sket doa utk afiqah stiap kali after solat..ok fine, kakak rse nk nanges terharu sgt ble dgr psl tue..and siti adibah, really glad to hav such sister like u..sgt la supportive..:).aisyah and beb, thanx for being there utk akak..akak call je msti kene dgr suara dua org nie..akak xtahan gelak kalo ade conversation dgn awk berdua...rindu sgt2 dgn wajah2 comel itu..and aqilah, stil jugak reply text akak, walopun bz kt boarding school tuh..seriously, doa mak dan ayah sgt la mustajab..restu dan redha dieorg mmg kene kte garap sbgai seorg anak..n support from family mmbers jugak sgt penting..rajin2 la call.tnye khabr sume..lastly, mntk dieorg doakan..:)))


then kepada semua LECTURER KTJ...hontouni kandou shimashita!!! sensei tachi no okage de, watashitachi ha, zenin nihon he ikeru!!! alhamdulillah..oshiete kurete, arigatou gozaimashita..iroro o sewa ni natte, doumo!!:)..shiken no mae ni, itsumo Igarashi sensei to Takeda sensei to isshouni asa gohan o taberu toki ni, iroro hanashi o shite kurete, advice of shite kurete, kokoro no naka ni ochitsuite, arigatou gozaimashita!!! satou sensei, ito sensei, oowaki sensei, hasegawa sensei, jasmini sensei, hasan sensei, kamilia sensei, mizuno sensei, zaiton sensei, habibah sensei,uno sensei, mdm nadiah, mdm atiqah, mdm adabiyah, sir andy, sir fadh sume...trime ksih ats tnjuk ajar kalian sume...smoga Allah merahmati..Amin..


kpd kwn2 KTJ, ALM, MRSM KUCHING,AAJ, IBT, JAD, PERKEPIS..sume2 laaaa...thanx sgt2...first day exam i got motivational hugs from those friends at ALM cafe...even during 2nd day and 3rd day too...waaa..seriously, terharu...n shbt2 ktj, yg xputus memberi semangat antara satu sme lain, terharu sgt2..terima ksih!!! berkat doa kalian sume, alhamdulilah, we've made it!! alhamdulillah...syg korg sgt2...:))..love3:PP


WAAA...kalo nk ckp satu persatu payah nie...seriously, byk sgt..pape pun, SYUKRAN JIDDAN ATAS SEGALANYA...alhamdulillah ya Allah..:)

Sunday, January 1, 2012

BULATAN GEMBIRA KAMI

assalamualaikum warahmatullah..akhirnya, dikurniakan lagi kesempatan utk menulis sedikit coretan menjelang tahun baru 2012..alhamdulillah..masih dikurniakn nafas lgi oleh Allah SWT utk mneruskan kehidupan di muka bumi ini..ku kira terlalu byk utk diceritakan..alhamdulillah..dgn kedatangan tahun 2012 nie, ana mengharapkan agar ana diberi kekuatan utk terus bermujahadah, berjuang di ats jalan perjuangan tarbiyyah ini dgn hati yg penuh ikhlas dan mengharap keredhaanNya serta sentiasa menjadikan stiap cabaran itu sbgai peluang utk ana,insyaAllah..Amin..alhamdulillah..30 Disember menjadi saksi corak perubahan perjalanan tarbiyyah ana..ana kira, kali ini "BULATAN GEMBIRA" ana berjaya mengorak satu lgi langkah ke hadapan..alhamdulillah..30 Disember 2011 bersamaan hari jumaat, akhawat2 KTJ sume pakat ramai2 g solat berjemaah bersama..alhamdulillah..akhirnye, sume berjaya dikumpulkan mlm tue..mmg ana rse sgt2 terharu dan syukur sgt2 kt Allah...pada mulanye mlm tu, mse ana nk send msj kt sume akhawat2 KTJ, ana berfikir sejenak.. " hmmm..agak2 nye ade ramai ke yg nk dtg..ntah2 sorg dua org je..yela, sume nk g stdy an..hmmm" lbih kurang mcm tue laaa ape yg terdetik di hati ana mse tue.." ..tp!!! ble ana fkir2 balik, and mule mncari titik rasional kembali dlm diri ana..hati ana menjerit!!! " uish, xboleh mcm nie..ni sume keje syaitan nk melemahkan manusia.."  
msj yg ana hntr lebih kurang  'berbunyi'  begini, 

Salam, shabat2..esok nk adakan solat berjemaah ramai2..bermula lps maghrib, ade solat hajat and taubat sekali..n sharing sket esok..bole? kt surau akasia ea..smoga ukhuwah kte trus mekar bersemi dalam redha Ilahi.Amin..dan jom perbykkan selawat ke ats Nabi SAW..besar pahalanya di penghulu segala hari..ok? OYASUMI...

ana tanpa membuang mse tros tekan send kt hp sony ana tue, lepas tu ana terdiam sejenak..hmm..btol ke ape aku buat nie ea??!! arggghhh..pdulikan ramai ke x org nk dtg..hajat di hati nk kumpulkan ramai2 budak KTJ utk solat berjemaah hrus ana truskan...xmahu terlalu memikirka bnde tue, ana amek keputusan ana kene tdo nie.kalo x syaitan tue, xhbis2 nk membisikkan bnde2 x baek..mule la nk melemah2kan niat aku nih...uishhh!!! shuhhhh!! g men jaoh2...sblom ana msok tdo tue, ana sempat hntr mshj kt ukhti Mazni utk mengetuai jemaah solat yg diniatkan pd hari jumaat keesokannya..alhamdulillah, mazni menerima baek pelawaan ana tue.lepas tue keesokannya harinye, ana mula bingung, sape nk bg sharing hari nie ea..xkan ana jgk kot??? hmm ..xbole2.kene ade kelainan sket nie..pastu alhamdulillah, ptg tue, sblom berangkat ke surau akasia, ana bertembung dgn ukhti Mahfuzah Johari. blom sempat ana nk ckp pape ngn Pujah, pujah ckp cmnie kt ana, " "pkah, hari nie biar aku buat sharing ea..tp segan la plak..xpe2..plan nk sharing psl ukhuwah..yg kte dpt mse g daurah kt putrajaya hari tue." pastu ana menjwb, " haaaa..boleh2. elok dah tuh...trime ksih pujah:) "..wahhhhh!!! syukurnya ana tidak terkata..alhamdulillah..tanpa perlu ana meminta, Allah dh bgi terlebih dahulu..subhanallah, sweetnye Allah..betapa Allah tersangat mengerti keperluan hambaNya.ptg tue agak berdebar2 jugak la nk tggu..ade x org nk respon dgn msj aku semalam ea..bisik ana dlm hati..ana dudok kt blakang corner surau tue smbil menunggu siapakan gerangan akhawat2 yg akan hadir mlm tue..mule2, ana dan pujah yg smpai surau..pastu, Cimah dtg diikuti dgn saudari Mazni, selaku imam pd mlm tue..hmm.tggu punye tggu, at last ade 4 org je yg dtg.alhamdulillah..xramai pon xpe..bisik ana, nie mgkin ujian Allah nk bgi kt aku nie..aku sabar ke x, kalo tgok org respon sket je dgn panggilan aku..ana pon dudok kt blakang tue, smbil memerhatikan 4 org shbt2 ana tue solat maghrib berjemaah.mse tgh solat tue, alhamdulillah, dtg 2 org lagi akhawat KTJ, yasmin dan muslihah..ana ucapkan sekali lagi alhamdulillah..bertambah jemaah maghrib walaupun dieorg kene masbuk..happy!!!:)).lepas usai solat maghrib, shbt2 msing2 bce Al-Quran sementara nk tggu yg laen dtg..tggu punye tggu, Julia dan Ayu pon dtg..buat solat berjemaah jgk..tp bkan dlm jemaah pertama td la..tp syukur jgk, at least dieorg berdua solat berjemaah kan..lps tggu ayu dan julia hbis solat, kteorg pon ramai2 recite surah Al-Kahfi..plan k bce half dlu..sementara nk tggu kalau2 ade jemaah alen yg akan dtg..mse tgh recite Al-Kahfi, alhamdulillah, Allah kurniakan lagi dua org akhawat KTJ ukt bersma kteorg mlm tue, Ayun dan Sara..syukur2..saat melihat akhirnya, ade 10 org akhawat yg berkumpul mlm tue, ana rse bahagia sgt2..trime kasih ya Allah..lepas bce lbih kurang setengah drpd surah Al-Kahfi, mazni pon mengetuai solat taubat dan solat hajat pd mlm tue...perghh..menyentuh perasaan..syukran mazni:)))..usai solat hajat tue, sesi sharing pon dimulakan.and here it goes!!! pujah jd MC sharing sekaligus mnjdi org yg kne bgi sharing mlm tue..pastu sharing dismbung oleh Julia Arifin, dicantikkan lagi oleh saudari Noor Mazni dan ditutup oleh ana sendiri..alhamdulillah..sharing mlm tue, sume berkaitan dgn pntingnye ukhuwah..sbb plan mlm tue, kalo bole nk bgi akhawat2 KTJ laen paham akan konsep ukhuwah nie..ukhuwah nie bkan sekadar kte nk berkenalan2 shj..tp lebih dr itu..membina kemesraan antara kita..insyaAllah, ble dh smpai di bumi sakura nnti, senang utk kita bergerak secara berjemaah..sma2 membntu antara satu sma laen dlm usaha nk memantapkan tarbiyyah dlm diri..insyaAllah, perginya kite ke bumi sakura nnti, bukanlah hnya sbgai pnuntut ilmu semata-mata, nmun lebih dr itu..kitalah yg akan menjdi duta Islam, insyaAllah,Amin..

Alhamdulillah, usai sharing ana btol2 harap agar akhawat2 yg laen pham ape yg kteorg try nk smpaikan.insyaAllah..kami serahkan segalanya pd Allah..kerna Dia shj yg mmpu mmbuka hati hambaNYA..selama "BULATAN GEMBIRA" ana mengikuti program2 tarbiyyah di INTEC, dan bersma akak2 naqibah kteorg, byk jugak yg kteorg dh blajar..syukur sgt2 sbb Allah tempatkan ana dlm kalangan shbt2 yg x putus2 mendorong ana utk trus bersemngat berjuang di jalanNya..dgn daurah dan usrah yg x putus2..rse sgt bhagia ble mse pack dgn perkara2 yg bermanfaat..hati ana rse terisi sgt2..alhamdulillah..syukur3!!:)

lepas sharing tue, padat jugak ana rsekan pengisian yg diberikan..syukran buat shbt2 yg membantu: PUJAH,MAZ, AYU DAN JUE..lepas sharing tue, shbt2 ana sme2 buat solat berjemaah isyak..wahhh!!! seriously!!! sgt2 indah rse hati mse tue..hanya Allah je yg tahu betap tenangnye hati ana saat menatap brisan jemaah solat yg betol2 tersusun, msing2 membawa diri menhadap diri pd Ilahi, dgn hati penuh khusyuk dan tawadhuk..insyaAllah..moga amalan kte diterima..Amin ya Rabbal Alamin..

mse shbt2 ana tgh solat, ana amek pluang tue, g bistro jap..bli roti canai 5 keping ( roti telur 2 dan roti canai kosong 3) hehehe...and milo ice jugakkk...actually, jamuan mlm tu adalah suprise buat ukhti2 sekalian..sje xnk bgtaw awl2..hee..harap2 antunna ske jamuan mlm tue..walaupun sderhana je yg mmpu ana sediakn, tp jauh dr sudut hati ana, biarlah stiap suapan tue, mmbwa rahmat buat kita smua.moga2, hati2 kita Allah semaikan dgn rse kasih dan cinta antara satu sma laen.insyaAllah, Amin:)..

alhamdulillah..lepas mkn2 sume, sume jemaah pon pulang..tetapi "BULATAN GEMBIRA" ana kene tggl sebentar..sbb ade post mortem,..ana pon hairan..setahu ana, dlm jadual xde plak mention ade post mortem..xpe2..nie suprise yg mantap nie..!!!.."BULATAN GEMBIRA" ana pon sume berkumpul balik dlm surau akasia..post mortem kali nie diketuai oleh ukhti Julia..alhamdulillah!!!! syukur sgt2..concern nye shbt ana..huh..terharu jappp..T.T..hasil dr post mortem tue, kteorg sume pakat nk jadikan ni istiqamah utk kteorg..insyaAllah..moga Allah teguhkan hati kita..lepas tue, dr sudut pengisian, insyaAllah, akan diperbaiki..mgkin next time, sblom mlm nk berkumpul tue,ptg2 bole berada dlm bulat gembira lgi, and discuss bnde ape nk share ngn akhawat2 KTJ..biarlah sharing dimulakan dgn bnde2 yg ringan dlu..xnk bwk isu berat2 sgt..biarlah pendekatan tue sikit2 boleh jdikan akhawat2 yg laen cintakan BULATAN GEMBIRA...AMIN, insyaAllah..dr sudut makan2 or jamuan, boleh truskan jgk..heee..lps ni, mgkin kte bole bwk dominos pizza ke??? heee..alhamdulillah..sesi post mortem berakhir dgn satu penyelesaian yg amat mntap!! ana kira inilah lgkah pertma kte!!!!insyaAllah..lps nie, BULATAN GEMBIRA kteorg plan nk approach kouhai2 kteorg..lps monkasho nnti ( moga semua 58 org pelajar KTJ 03/2010 sume GOUKAKU),AMIN, BULATAN GEMBIRA kteorg nk buat ISK (INI SEJARAH KITA) utk akhawat2 KTJ yg xpernah experience pengalaman ber'ISK dan jugak utk kouhai2..ya ALLAH, permudahkan lah urusan kmi..sesungguhnya kami hnya mmpu merancang dan hanya kepada Engkau kami berserah, yg berhak menentukan segalanya..AMIN..

alhamdulillah ana xsgke mlm 30 disember 2011 menjdi saksi, semngat antunna sudah mula berkobar..dan mudah2an trus membara dlm jiwa kita.AMIN YA RABBAL ALAMIN.. 2 mggu lagi menjelang monkasho, insyaAllah, kte akan trus berjuang wahai shbt!!!!

sekian itu shj dari ana..sekadar ingin mmberi semangat buat sesiapa shj yg belum pernah menjalani proses tarbiyyah..atau mgkin ade yg sdg menjalani, nmun belum merasai nikmatnya..NILAI UKHUWAH..NILAI SEKEPING HATI APABILA IA MULA DEKAT PADA ILAHI..Moga hati2 kite trus dibuka oleh ILAHI, utk trus tersabat pd jalan dakwah dan tarbiyyah ini..Amin, insyaAllah..

suke utk ana tekankan di sini satu firman Allah, 

Dan Yang mempersatukan hati mereka (orang-orang yang beriman). Walaupun kamu membelanjakan (kekayaan) yang berada di bumi, niscaya kamu tidak dapat mempersatukan hati mereka, akan tetapi Allah telah mempersatukan hati mereka. Sesungguhnya Dia Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana. (QS. 8:63)

CHAIYOKK!!!

BULATAN GEMBIRA KAMI
MAZNI, AFIQAH, PUJAH, AYU DAN JULIA

KAMI RASA BAHAGIA DALAM "BULATAN GEMBIRA"


WORD OF THE DAY
~ GOUKAKU = LULUS
~ KOUHAI = JUNIOR