Follow by Email

Sunday, August 29, 2010

khas Utk Sahabat~



me n mazni~

salam..lame da x update my blog..time limited sgt2!! btw, nak kongsi...spnjg bulan nie byk plak bnde sedeh berlaku...sahabat dtg dan pergi...tpi ukhuwah yg terjalin akan tetap utuh..

speech nie ana dedicate khas utk shabat ana...


SALAM SAHABATKU MAZNI,

Selamat hari jadi yang ke-18 tau…da besa rupenye kwn aku sorg nie..walopun bru je beberape bulan aku knal anx,tpi aku rse cam dah knal anx lame da..syukur sgt ade kwn mcm ko.. J maafkan aku atas kelewatan nak bgi present kt anx…bkan xnak bgi awal..tpi sje nak wat surprised kt anx b4 anx balik kedah…msti aku rindu kt anx nanti tau…aku da bwat yotei nak wat btday surprised utk anx..tpi anx g midvalley lak…huhuhu..tpi xpe..nex tyme plak kte wat surprised utk anx…sempena btday ko, aku doakan agar ukhuwah nie kekal dunia akhirat. Biarlah persahabatan yg terjalin nie, ikhlas hadir krana Allah SWT..insyaAllah, aku akan jd sahabat ko mse senang n susah..alhamdulillah, Allah bgi aku kelebihan utk sentiase menghrgai setiap ukhuwah yg aku jalinkan ngn org len..dan aku sdg berusaha utk merhargai ukhuwah yg ade antara kte..Alhamdulillah gak aku pnjatkan ke hadrat Ilahi, sbb bgi aku kwn n housemate mcm ko..Allah mkbulkan doa aku…J Alhamdulillah…coz dlu2 aku takot sgt2 nak msok U…coz takot dpt kwn2 yg jahat then terpengaruh..tpi Alhamdulillah, Allah pertemukan aku ngn ko n pujah…kte sme2 tgh berusaha menggapai redha Ilahi en…aku percaya Allah itu Maha Pengasih dan Maha Pemura..insyaAllah, kalo btol niat kte nak bwat hijrah nie krana Allah, aku yakin ALLAH akan permudahkan jalan utk kte..balik drpd cuti raye nie, aku harap kte same2 dah ade azam dan tekad yg baru utk jd hamba Allah yg lebih baek from day 2 day k…kalo kte tercicir sekalipon, ko atau aku akan try bangkitkan lagi semangat kte untuk kembali semula ke jalan yg benar…aku yakin ukhuwah yg terbina antara kte, bkan la sekadar ukhuwah di dunia shj..tpi insyaAllah, aku doakn kte dapat berjumpe lg dlm kehidupan akhirat yg kekal abadi dlm keadaan yg begitu baek skali..trime kseh atas nasihat dan tarbiah anx slame nie…sume tue byk menyedarkan aku akan hakikat sebenar kehidupan yg Allah bgi kt kte dlm dunie nie…bkan skadar nak hidup je, tpi hidup utk mendapat redha Ilahi,,,insyaAllah,aku akan bersama anx dlm perjuangan nie..xkan biarkan ko sorg2 brjuang k…huuu…sdeh plak..:(…aku syg kt ko…ko slalu pesan kt aku, biar hdup ini, stiap cinta yg kte bina atau hadir dlm hati kte, biarla bersandarkan ats nama Allah…walopun, kt luar org nmpak cam kte berdua nie bising, tpi aku yakin dlm diri kte nie stil terselit kelembutan yg kte xbley nak bgi org nmpk..kcuali org tue dah bersme ngn kte,..and aku nmpk kelembutan tue dlm diri ko…thanx my dear fren… aku harap azam kte berdua nak bkak badan kebajikan suatu hari kelak akan tercapai k..Amin…lastly, aku doakan agar anx berjaya di dunia dan akhirat….:)

SALAM UKHUWAH MAWADDAH FILLAH….~AFIQAH BT ZULKEPLI (5.50 PM – AHAD, 29 OGOS)


kt cnie...anx nk bgtau yg kte xpyh segan2 nak bgtau perasaan syg kte kt sahabat2 kte..sbb ble2 mase sje perpisahan tue akan berlaku..selagi kudrat msih ade, nape harus dipersiakan ape yg susah baek di hadapan kte en...slain sahabat, kene wat ngn fmly gak..xpelu tggu mse btday or ape2 occasion ya penting, b4 tdo, nak gosok gigi, cuci muke, b4 mandi..ble2 mse pon bley..:P

stiap saat yg kte ade dlm hidup ini msti dimanfaatkn sepnohnye..bkan skdar mnzahirkan cnta kte pd famly, n sahabat je...tpi 4 most, ALLAH SWT!!..... Sbb perasaan syg tue hadir kerana Allah...:)

sincerely...afiqah~